Italiaanse keuken: tussen traditie en vernieuwing

De Opleiding Italiaanse taal en cultuur van de Universiteit Leiden in samenwerking met Studievereniging Le Tre Corone organiseert de thema-avond

“Italiaanse keuken: tussen traditie en vernieuwing”

20 maart 2024,  19.30 uur – 21.00 uur

Lipsiusgebouw (Cleveringaplaats 1), Leiden

zaal 0.19

Het is bekend dat Italianen voor het merendeel hun eigen identiteit ontlenen aan de lokale taalvariatie die ze spreken en aan hun lokale culinaire traditie. Magda van der Rijst (Wijnvrouw van 2020, wijnschrijfster met veel aandacht voor eten) zal Vanja van der Leeden (chef, winnaar van het Goudenkookboek van 2019 en auteur van het recent verschenen Italopop) interviewen over traditie en vernieuwing in de Italiaanse keuken. Ze zullen inzicht verschaffen over hoe de nationale keuken zich met de lokale tradities verhoudt, tot hoever je over een Italiaanse normatieve keuken kunt spreken, over het ontstaan van de neo-trattoria’s en welke verschijnselen, volgens de puristen, op dit moment de sterke culinaire traditie van Italië ondermijnen.

Toegang tot het evenement is gratis. Registratie is verplicht, de link voor het verkrijgen van tickets is https://www.eventbrite.com/e/tickets-italiaanse-keuken-tussen-traditie-en-vernieuwing-830447379467