Alumniamo 21 april – 19u

Beste studenten en alumni
Zoals elk jaar vindt het Alumniamo-event plaats. Alle studenten en ex-studenten Italiaans zijn hierop van harte welkom.
Maar wat is Alumniamo? Het is een netwerk- en informatiemoment voor iedereen die Italiaans studeert (van BA1-MA) en ook reeds is afgestudeerd.
Waarom Alumniamo? op het event kan je (ex)studiegenootjes ontmoeten, alsook in contact komen met studenten uit andere jaren, om de mogelijkheden op de arbeidsmarkt te verkennen. Het is een uitgelezen kans om in contact te komen met mensen die actief aan de slag zijn gegaan na hun studie Italiaans.
Je kan met je studie Italiaans werkelijk alle kanten op (marketing, communicatie, toerisme, beleid en overheid, onderzoek, onderwijs, media en televisie, etc.).
• Wist je dat 70% van de studenten binnen twee maanden na afstuderen een baan vindt? Dat is heel snel. Met een Masterdiploma gaat het nog sneller.
• Wist je dat slechts 1 op de 10 afgestudeerden gaat lesgeven? Er zijn heel wat baankansen en verschillende sectoren waar je terecht kan na je studie!
• Wist je dat stages en relevante (bij)baantjes heel belangrijk zijn bij het vinden van een baan?
Het ALUMNIAMO event vindt plaats op 21 april, van 19-21u ’s avonds in het Lipsiusgebouw, zaal 206.
Er staan vier top-sprekers op het programma. We gaan hierover nog niet teveel verklappen, maar ze hebben allen erg verschillende werkervaringen en carrièrepaden. Sommigen zijn al langer afgestudeerd dan anderen, sommigen gaan erg lokaal, anderen dan weer erg internationaal! Een spreker heeft zelfs gewerkt voor het koningshuis. Erg spannend, niet waar?
De avond wordt afgesloten met een feestelijke borrel, zodat je met een hapje en een drankje kan napraten, elkaar begroeten, klinken op een fijn weerzien, je kan ook toekomstplannen en werkervaringen bespreken.
Waar wachten jullie nog op?
Andiamo e Alumniamo!
Graag even aanmelden bij Julien, Wencie en Maria
via dit adres: LeTreCorone@hum.leidenuniv.nl
Alumniamo is georganiseerd door De studievereniging Le tre Corone, en wordt ondersteund door de opleiding Italiaans, het Alumni office en het Humanities career service.