Italy Today – 3th of December

 

 • Italy Today. Dialogues on Dutch-Italian Viewpoints
  • Conference organized in collaboration with the Dutch Ministry of Foreign Affairs and Italian Studies (Leiden University). 
  • Guest speakers: Experts prof. Marc Van Ranst (KULeuven, REGA Epidemical Virology), prof. Anton Hemerijk (EUI, Political Science and Sociology), Italy-correspondents Maarten van Aalderen (Telegraaf) and Jarl van der Ploeg (Volkskrant).
  • Topic: Viewpoints on COVID-19, Political Decision Making and National and European Economic Recovery. 
  • Date: Thursday, December 3th, 9.30-12h. 
  • Language: English, Online Webinar
  • Free entrance  (but please register)

 

Online International conference 

“Italy Today 2.0”

(ENG) The Dutch Ministry of Foreign Affairs and Italian Studies at Leiden University organize an Online International conference, entitled “Italy Today 2.0 Dialogues on Dutch-Italian Viewpoints”, that will take place on 3 December 2020. Several experts will debate on Dutch-Italian viewpoints: on COVID-19 in Europe, Cultural Differences and Approaches on European Recovery.
The main question of the programme wil be “How did COVID-19 affect the bilateral relations between Italy and the Low Countries?” Entrance is free, but please register in advance for this webinar (only 100 places available). After registering, you will receive an immediate confirmation email containing information about joining the webinar.


(NL) Het evenement “Italy Today 2.0 Dialogues on Dutch-Italian Viewpoints”, is georganiseerd door onze opleiding in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse zaken. Het evenement zal plaatsvinden op donderdag 3 december 2020 van 9.00 tot 12.00. Tijdens dit online-congres zullen experts in het Engels vertellen en debatteren over COVID-19 in Europa en het Europees herstelfonds, waar de focus gaat liggen op de verschillen tussen Nederland en Italië. We vragen je ook graag voor dit evenement aan te melden via de inschrijvingslink.
Inschrijflink Italy Today 2.0: https://bit.ly/3fjCRF4

Facebook evenement Italy Today 2.0: https://www.facebook.com/events/899507667249783