Activiteiten voor studiekiezers

Voor studiekiezers

Webinar Italiaanse taal en cultuur

 • Proefstuderen – voor studiekiezers.
  • Online video’s + contactmomenten met 3 docenten.
  • Datum: Vrijdag 27 november, 13-16h
  • Taal: Nederlands, vooraf aanmelden verplicht

Proefstuderen : Een middag in de online collegebanken

Tijdens de Webinar volg je als een student een online hoor- en werkcollege. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges: je moet daarom wat huiswerk maken. Na afloop van de colleges kun je tijdens de Q&A al je vragen stellen aan de docent en aan een student die Italiaanse taal en cultuur studeert.

Meld je hier aan: https://www.universiteitleiden.nl/agenda/extra/2020/11/webinar-italiaanse-taal-en-cultuur-27-november


 

Pre-class Italiaans
Datum: Tussen 8 januari en 19 maart 2021 (reeks colleges)
Deadline aanmelden: 30 november 2020

  • Reeks colleges door verschillende docenten Italiaans
  • Datum: Tussen 8 januari en 19 maart 2021.
  • Deadline vooraanmelding: 30 november
  • Taal: Nederlands/ Engels en makkelijke oefeningen in het Italiaans
  • Voorlopig is het event gepland “on campus” (en niet online)

Ook in 2021 organiseert de Universiteit Leiden weer een Pre-class Italiaans. De Pre-class biedt een veelzijdig programma van acht sessies voor middelbare scholieren (4, 5 of 6 VWO) en vindt plaats tussen januari en maart. Een uitstekende manier om te “proeven” van Italië-studies!

Opgelet: de deadline voor Italiaans is verlengd! Inschrijven is nog mogelijk tot eind november. Kent u scholieren die mogelijk interesse hebben? Deel dan gerust onderstaand bericht met ze.

Zit je in 4, 5 of 6 VWO en ben je geïntrigeerd door het land van Dante, de prachtige taal van de opera en de personages uit de boeken van Elena Ferrante? Ontdek dan in Leiden wat een hedendaagse Italië-expert kan en doet! Maak kennis met het vakgebied van de “italianistica” en meld je aan voor de Pre-University Classes Italiaans van 2021.

Dit Pre-Universityprogramma bestaat uit acht (indien nodig virtuele) bijeenkomsten tussen januari en maart. Thema’s die aan bod komen zijn: een kennismaking met de Italiaanse taal, De geniale vriendin van Elena Ferrante, Dante, taalvariatie in het hedendaagse Italiaans, waarom het Italiaans zo mooi klinkt en de Italiaanse keuken (met een hands-on workshop!).

Deelname aan het programma van Italiaanse taal- en cultuur staat gelijk aan 25 uur studielast. Nieuwsgierig? Kijk hier voor de editie van 2021:

https://www.universiteitleiden.nl/pre-classes/aanbod/italiaanse-taal-en-cultuur?fbclid=IwAR3FDUnbegQfCsq7fZNM3YAUdUka1DntSyNN2TOcCha46BX1ClL39kD_Kzg