Talenstudies : Studie van Italiaans in opmars!

Italië
@ Jarl Van Der Ploeg

Hoewel het aantal Italianen dat de eigen taal studeert de laatste jaren gestaag afneemt ten opzichte van andere talen – steeds meer Italiaanse jongeren dromen van een carrière in het buitenland – is de Italiaanse taal wereldwijd toch aan een opmars bezig. Na het Engels, Spaans en Chinees was Italiaans in 2018 zelfs de meest bestudeerde taal ter wereld.

Dat komt niet omdat het een taal is die goed staat op een cv; het taalgebied is beperkt tot slechts één land waar de werkloosheid bovendien torenhoog is. Nee, de reden dat er vorig jaar wereldwijd bijna 2,3 miljoen studenten Italiaans waren, is de liefde, aldus een rapport van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De liefde voor het land, voor het eten, voor de geschiedenis, maar vooral: een liefde voor de taal zelf.

Lees hier het volledige artikel:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/studie-nederlands-loopt-leeg-tijd-voor-een-reddingsplan~b7647f26/?fbclid=IwAR32Uc3e8w7Hj5LWisdMYXl3MjNKPOm4AmnFaJoRR2Jj50rjEnsVYM3lW5Y

Lees hier het rapport van Het Italiaans Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.esteri.it/mae/resource/doc/2018/10/rapporto_2018_li.pdf